Galleriet

Information

This article was written on 20 May 2012, and is filled under Kunstnere, Tidligere utstillinger.

Vibeke Tøjner


Åpning 4. oktober kl. 18:00.

 Vibeke Tøjner er født i 1961. Hun er maler med en iøjnefaldende evne til at håndtere jordfarvepaletten og de store formater. Hun debuterede i 1987 med værker, der var svangre med begyndelser, som kunstneren siden hen har været inderligt optaget af at digte videre på. Rastløst, til tider furiøst, indædt og passioneret. Allerede de første malerier vidnede om en sikker penselskrift, ført af et spontant gemyt, der havde overladt det til hånden at styre slagene på lærredet.

Tøjner besidder en forkærlighed for jordfarver. Det er det vrimlende grenværk, skønheden i mikrouniverserne, det store, monumentale i det små, som hun maler frem for vore øjne. Vi kigger ind i marginale rum af stor skønhed, og øjet får en mængde at græsse af. Tøjner standser skyttelen og giver os naturen – denne storleverandør af drømme og længsler – tilbage i et kort øjeblik. Stilen er abstrakt ekspressiv og nordisk i ordets bedste betydning. Naturmystiker ville nogle kalde hende. Romantiker andre. Og begge dele er lige rigtigt. Atter andre vil blot stille sig foran værkerne og forsvinde ind i dem uden at give mødet navne. De genkender noget af sig selv i dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


× 1 = nine

HTML tags are not allowed.

*