Galleriet

Information

This article was written on 08 Apr 2018, and is filled under Wifredo Lam.

Separatutstilling med Elizabeth Higson


Velkommen til separatutstilling med Elizabeth Higson. Vernisage Torsdag 03. mai klokken 18:00.

Elizabeth Higson (1979) er født og oppvokst i Stavanger, men bor og arbeider nå i Oslo. Higsons utrykk varierer mellom fotografi, trykk og videokunst. Hun avsluttet sine studier ved NTNU, Kunstakademiet i Trondheim i 2012. I tillegg har hun bakgrunn fra Fatamorgana, Danmarks fotografiske billedkunstskole, i København, og filmstudier ved NTNU og Høyskolen i Lillehammer.

Tidligere utstillinger:

- SKYPA, a Trollkrem initative, performance, på Kunstnernes Hus, Oslo.

- Rooms, performance på Symposium, Teaterhuset Avant Garden, Trondheim

- Escapism… or how to lose the plot, MOYA- Museum of Young Art,Vienna

- Sne, filmvisning, Minimalen i Trondheim

- Lasse, filmvisning , TM72, Oslo

Konseptet bak utstillingen Landskap oppsto i en periode hvor jeg strevde med motivasjonen til å ta egne fotografier. I en tid med overflod av gode fototekniske bilder på nettet, gjerne tatt av hobbyfotografer, ønsket jeg å finne et eget fotografisk uttrykk.

I søken på en ny innfallsvinkel til mitt kunstnerskap valgte jeg å gå tilbake til en stor kunstopplevelse jeg hadde som barn. Møte med Lars Hertervigs malerier på Stavanger Kunstmuseum gjorde varig inntrykk uten at jeg på det tidspunktet helt forstod hva som rørte med med verkene hans. Da jeg i forarbeidet med kommende utstilling vendte tilbake til hans kunstnerskap ble ble jeg oppmerksom på hvordan et naturlandskap like godt kan beskrive det indre som det ytre liv. Jeg ble inspirert til å lage fotografier som ikke bare oppleves som et dokument av en ytre virkelighet. Dette kombinert med et savn etter å ha en arbeidsprosess hvor tilfeldigheter oftere kunne spille inn på utformingen av et bilde, slik jeg opplevde med analog fotografering, førte til at jeg begynte å eksperimentere med å printe fotografier på ulike typer papir. Det utviklet seg blant annet til print på transparente papirtyper og re-fotografering av dem, samt monografier. På transparent papir flyter foto-blekket ut og blander seg sammen, dette fører til at flere av bildene grenser mot, eller er abstrakte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


seven × 2 =

HTML tags are not allowed.

*